Zilverhardsoldeer

Solderen is een techniek om metalen onderdelen met elkaar te verbinden door middel van een metaallegering met een lager smeltpunt dan de te verbinden delen. De verbinding wordt tot stand gebracht door de verbindende metaallegering te smelten en tussen de delen te laten vloeien. Het verschil met lassen is dat solderen wordt uitgevoerd bij een relatief lage temperatuur, waarbij het materiaal van het werkstuk (nog) niet smelt. Bij lassen is de temperatuur zo hoog dat naast de lasdraad of laselektrode het metaal van het werkstuk zélf ook vloeibaar wordt. Het metaal zilver heeft een belangrijke rol in de samenstelling van de diverse soldeerlegeringen. Veelal bevatten deze legeringen de metalen: zilver, koper, zink, cadmium en tin. Zilverhardsolderen beginnen bij temperaturen boven de 450 C. De zilverhardsoldeer van Thessco B.V. is te verdelen in 3 groepen;

  • Cadmiumhoudende zilverhardsolderen,
  • Cadmiumvrije zilverhardsolderen
  • Fosforzilversolderen.

Door voornamelijk de toevoeging van zilver aan deze soldeerlegeringen worden de mechanische eigenschappen van de te solderen metalen verbetert.

Thessco B.V. produceert al deze soldeertypen; op website www.thessco.nl kunt u verdere informatie verkrijgen.

Bezoek Thessco International...

THESSCO

Thessco SAS

ZA ESPLANADE/ 4 RUE ENRICO FERMI
77400 SAINT THIBAULT DES VIGNES
FRANCE

FR     +33 1 60942030
MAIL info@thessco.nl

Contact

Over Ons

H.Drijfhout & Zoon’s Edelmetaalbedrijven was in 1817 opgericht en ooit gespecialiseerd in de productie van o.a. sieraden. Door in 1995 onderdeel van het edelmetaalconcern Engelhard-CLAL deel uit te maken, werd het vakgebied in de volle breedte bestreken.

Lees verder