Zilverdraad corrodeert niet

Zilver is even scheikundig element met symbool Ag en atoomnummer 47. Het is een zilverkleurig overgangsmetaal.

Zilver is een eenvoudig te bewerken metaal dat iets harder is dan goud en beschikt over een zilverwitte glans. Zilver(draad) heeft van alle metalen de beste elektrische geleidbaarheid. De zilver(draad) van Thessco B.V. geleidt zelfs beter dan goud of koper. Goud wordt echter vaker gebruikt omdat het niet corrodeert. Daarnaast geleidt zilverdraad van alle metalen warmte het best en heeft het de hoogste optische reflectie. Als zilver wordt bloot gesteld aan water of lucht, dat ozon of waterstofsulfide bevat, vormt zich een zwarte laag van zilver-sulfide.

Thessco B.V. produceert diverse halffabricaten uit zilver en zilverlegeringen zoals draad, plaat, staf, buis. Draad in diameters van 0,05mm tot 2,0 – 3,0mm. Veelal wordt zilverdraad gebruikt om colloïdaal zilver te vervaardigen. Een andere toepassing van zilver is, dat vanwege de desinfecterende eigenschappen van zilver, zilver staf of zilverplaat wordt gebruikt voor het zuiveren of zuiver houden van drinkwater.

Bezoek Thessco International...

THESSCO

Thessco SAS

ZA ESPLANADE/ 4 RUE ENRICO FERMI
77400 SAINT THIBAULT DES VIGNES
FRANCE

FR     +33 1 60942030
MAIL info@thessco.nl

Contact

Over Ons

H.Drijfhout & Zoon’s Edelmetaalbedrijven was in 1817 opgericht en ooit gespecialiseerd in de productie van o.a. sieraden. Door in 1995 onderdeel van het edelmetaalconcern Engelhard-CLAL deel uit te maken, werd het vakgebied in de volle breedte bestreken.

Lees verder