Wat zijn hardsolderen

Hardsolderen gebeurt bij een smeltpunt boven de 450 graden, hierbij worden metalen met elkaar verbonden. Er wordt gebruikt gemaakt van Zilver hardsoldeer dit houdt in dat er bij het solderen gebruik wordt gemaakt van een zilverenlegering. Bij hardsolderen worden de verbindingen sterker dan de verbindingen die met zachtsolderen worden gemaakt. De zilver hardsoldeer verbinding is te vergelijken met een verbinding die tot stand is gekomen door lassen. Bij hardsolderen van metalen moet vooraf het te hardsolderen gedeelte ingesmeerd worden met vloeimiddel. Onder vloeimiddel wordt verstaan een vloeistof, pasta of vaste stof die de te verbinden metalen reinigt en het vloeigedrag van het soldeermiddel over de te verbinden oppervlakken verbetert, waardoor een betere hechting ontstaat.

Keuze hardsoldeer, zilversoldeer en vloeimiddel hardsoldeer

De keuze van het vloeimiddel hardsoldeer hangt in eerste instantie hangt de keuze af van de werktemperatuur van de gekozen soldeerlegering. De werktemperatuur van de legering moet liggen in het activiteit - temperatuur bereik van het vloeimiddel. Daarnaast is de keuze van het vloeimiddel afhankelijk van het te solderen basismateriaal. De kwaliteit van een vloeimiddel wordt bepaald door verschillende factoren zoals; de beschermende en bevochtende eigenschappen gedurende het soldeerproces en de aanwezige oxidanten.

Indien u meer informatie wenst, neem dan contact met ons op.

Bezoek Thessco International...

THESSCO

Thessco SAS

ZA ESPLANADE/ 4 RUE ENRICO FERMI
77400 SAINT THIBAULT DES VIGNES
FRANCE

FR     +33 1 60942030
MAIL info@thessco.nl

Contact

Over Ons

H.Drijfhout & Zoon’s Edelmetaalbedrijven was in 1817 opgericht en ooit gespecialiseerd in de productie van o.a. sieraden. Door in 1995 onderdeel van het edelmetaalconcern Engelhard-CLAL deel uit te maken, werd het vakgebied in de volle breedte bestreken.

Lees verder