Hardsoldeer van Thessco B.V.

De Thessco B.V. hardsolderen gebeurt bij een smeltpunt boven de 400 graden, hierbij worden metalen met elkaar verbonden. Een werkwijze waarbij metalen delen worden verbonden door middel van een toevoegmetaal, dat een lagere smeltpunt heft dan die van de te verbinden metalen. Er wordt veelal gebruikt gemaakt van een soldeer legering die met metaal zilver bevat. Het toevoegmateriaal dient in gesmolten toestand het werkstukoppervlak te bevochtigen en hierop te hechten bij het stollen. Het werkstuk wordt niet tot smelten gebracht. Het gesmolten toevoegmetaal trekt in het algemeen door de capillaire werking in de spleetvormige ruimte tussen de oppervlakken van de te verbinden metalen.

Met hardsoldeer worden de verbindingen sterker dan de verbindingen die met zachtsoldeer worden gemaakt. De zilver hardsoldeer verbindingen zijn te vergelijken met een verbinding die tot stand is gekomen door lassen. Bij hardsolderen van metalen met vooraf het te hardsolderen gedeelte ingesmeerd worden met vloeimiddel. Onder vloeimiddel wordt verstaan een vloeistof, pasta of vaste stof die de te verbinden metalen reinigt en het vloeigedrag van het soldeermiddel over de te verbinden oppervlakken verbetert, waardoor een betere hechting ontstaat.

Bezoek Thessco International...

THESSCO

Thessco SAS

ZA ESPLANADE/ 4 RUE ENRICO FERMI
77400 SAINT THIBAULT DES VIGNES
FRANCE

FR     +33 1 60942030
MAIL info@thessco.nl

Contact

Over Ons

H.Drijfhout & Zoon’s Edelmetaalbedrijven was in 1817 opgericht en ooit gespecialiseerd in de productie van o.a. sieraden. Door in 1995 onderdeel van het edelmetaalconcern Engelhard-CLAL deel uit te maken, werd het vakgebied in de volle breedte bestreken.

Lees verder